Venezuela

Venezuela is gelegen aan de noordkust van Zuid-Amerika. De hoofdstad van Venezuela, Caracas, is gelegen in het noordelijke deel van het land aan de Caribische Zee. Aan de andere kant wordt het land begrensd door de Atlantische Oceaan, Guyana, Brazilië en Colombia.

Venezuela kent vier belangrijke geografische gebieden. In het noorden bevindt zich de uitloop van het Andes-gebergte.  Naar het westen toe ligt het Meer van Maracaibo en in het  zuidoosten verspreiden de grote vlakten (Llanos) en bossen zich over het land.  Ten zuiden van de rivier Orinoco liggen de onbezette en grotendeels onontgonnen Guyana Highlands, goed voor ongeveer de helft van de totale oppervlakte van het land. De Orinoco  voorziet viervijfde van Venezuela van water.

Hoewel Venezuela in de zone rond de evenaar ligt,  zijn er toch vier klimatologische regio’s te onderscheiden: tropisch, subtropisch, gematigd en koud.  Dit is voornamelijk te wijten aan de verschillen in hoogten in het land.  Veel afwisseling dus, van koude en warmte, droogte en vochtigheid.

De natuurlijke vegetatie van de tropische zone varieert van het regenwoud van het lager gelegen Maracaibo Basin naar de graslanden van de llanos. In gebieden waar het onvoldoende regent, vindt men planten die zich aangepast hebben aan het overleven in bar klimaat, evenals mimosa. De subtropische zone, de Tierra Templada, werd oorspronkelijk bijna volledig bedekt door een weelderige bos maar is nu de belangrijkste agrarische regio. In de gematigde regio wordt de wilde vegetatie heel schaars. Als je nog hoger gaat, wordt de vegetatie nog dunner en biedt ze nauwelijks genoeg voeding voor de weinige schapen en runderen van de lokale Indiaanse bevolking.  Wilde dieren zijn er in overvloed omdat er relatief slechts weinig verstoring is door mensen.

Omdat Rum gemaakt wordt op basis van suikerriet, is de geschiedenis van deze rum sterk verbonden met de productie van deze plant.  De eerste artisanale rumbrouwers verschenen in het midden van de negentiende eeuw.  Zij gaven heel veel aandacht aan het distillatieproces en zorgden voor een perfecte veroudering van de rum.  Deze rum uit Venezuela kent dus een zeer rijke traditie en heeft een goede naam en faam wereldwijd.  In de zestiger jaren werd olie zeer belangrijk voor Venezuela, maar rum blijft voor de plaatselijke bevolking een zeer belangrijk exportproduct.  Net zoals het landschap en de bevolking zo verscheiden zijn, is ook de rum uit Venezuela zeer verscheiden.

 • Cacique Ron 500 in Giftbox

  34,99
  Verder lezen
 • Cacique Ron Anejo

  18,99
  Verder lezen
 • Diplomatico Reserva

  22,99
  Verder lezen
 • Diplomatico Reserva Exclusiva

  40,99
  Verder lezen
 • Pampero Aniversario

  26,99
  Verder lezen
 • Pampero Blanco

  20,99
  Verder lezen
 • Pampero Especial

  Aanbieding! 16,99 14,99
  Verder lezen
 • Pampero Especial

  21,99
  Verder lezen
 • Santa Teresa 1796 in Gift Box

  39,49
  Verder lezen
 • Santa Teresa Anejo Rum

  19,99
  Verder lezen
 • Santa Teresa Claro Rum

  17,99
  Verder lezen
 • Santa Teresa Selecto

  25,99
  Verder lezen