Gepost op

Cunyaya – Rum Cocktails

Begin juni werd Cuba overspoeld met veelbelovende bartenders die het beste van zichzelf lieten zien op de Havana Club Cocktail Grand Prix 2016. Het aanbod lekkere drankjes was gigantisch, maar er kan er helaas maar één de beste zijn. De winnaar werd Amaury Cepeda van deze competie met zijn cocktail Cunyaya, een naam die verwijst naar de eerste suikerrietpers ooit uitgevonden door de Cubanen. Dat hij de beste Cubaanse cocktail maakte van de hele competitie, is misschien niet helemaal verwonderlijk: de man is geboren en getogen op het eiland.

Cunyaya Havana Club Cocktail

Ingrediënten:

  • 45 ml Havana Club 7 años
  • 5 ml honing
  • 7,5 ml oranjebitter
  • 60 ml vers suikerrietsap
  • 2 scheuten Essence of Cuba Island Fruit bitters

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten.
  • Giet over ijs.
  • Schenk in een kop van klei en serveer dat op een tabakblad.
  • Werk af met een stuk suikerriet en een spiraal van de schil van een bittersinaasappel.
Wat wil jij zeggen?