Gepost op

Caipirissima – Rum Cocktails

De Caipirinha is de nationale drank van Brazilië. De oorsprong van deze lekkernij is niet helemaal zeker, maar beweerd wordt dat het oorspronkelijk als geneesmiddel tegen de Spaanse griep bedoeld was. Traditioneel wordt een Caipirinha gemaakt met cachaça, een Braziliaans suikerdistillaat dat met witte vergeleken worden. Vervang de cachaça door witte rum en de Caribische variant – de Caipirissima – van deze dorstlessende cocktail is geboren.

caipirissima

Ingrediënten:

  • 50 ml witte rum
  • 2 tot 3 eetlepels rietsuiker of bruine suiker
  • 4 stukjes limoen
  • een vol glas crushed ijs

Bereiding:

  • Leg de 4 stukjes limoen in een stevig tumblerglas.
  • Strooi de rietsuiker of de bruine suiker over de plakjes limoen.
  • Plet de limoen en de suiker met een muddler (of een ander staafvormig voorwerp) totdat je al het sap eruit hebt geperst.
  • Voeg de witte rum aan het geheel toe.
  • Vul het glas tot op de rand met crushed ijs.
  • Goed oproeren met een rietje.
  • Het glas eventueel afwerken met een extra schijfje limoen.
Wat wil jij zeggen?